PARODA “SPRENDIMŲ RATAS 2017”

Spalio 5-7 d. Utenos rajono delegacija: Utenos regiono VVG, Kuktiškių moterų klubas “Kuksa”, tautodailininkė Odeta Bražėnienė, tautodailininkas Vytautas Šemelis, tautodailininkas Genadijus Kaminskas ir amatininkė Tatjana Bernasovskaja dalyvavo Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) vyksiančioje miško, medžioklės ir gyvulininkystės technologijų parodoje “Sprendimų ratas 2017”.

Į renginį atvyko Žemės ūkio viceministras Saulius Savickis, aplinkos apsaugos komiteto ir kaimo plėtros komiteto pirmininkai bei kiti garbūs svečiai.

Paroda vyko ASU lauko teritorijoje ir trijuose ASU paviljonuose, kuriuose buvo įsikūrę socialinio verslo ekspozicijos, kuriose buvo demonstruojama verslių šalies NVO produkcija, įvairios firmos, asociacijos, organizacijos, augintojai, gamintojai ir tautodailininkai ne tik iš visos Lietuvos bei kiti garbūs svečiai, taip pat parodos metu buvo galima pasigrožėti dekoratyviniais paukščiais, alpakomis, triušiais ir kitais simpatiškai gyvūnais.

Parodos metu vyko šviečiamoji programa – dvidešimt viename seminare buvo aptariamos pačios įvairiausios temos, taip pat buvo galimybė ASU Agronomijos, Miškų ir ekologijos bei Žemės ūkio fakultetų mokslininkų ir specialistų konsultacijos.

O labiausiai norime pasidalinti džiaugsmingomis akimirkomis iš parodoje įvykusio Kuktiškių moterų klubo “Kuksa” sukurtų drabužių pristatymo, kurio metu klubo prezidentė Irena Juotkienė subūrė būrelį moterų iš kaimyninių parodos ekspozicijų stendų, jas papuošė sukurtais veltais drabužiais ir pristatymo metu paprašė pademonstruoti juos, o tuo tarpų pati prezidentė papasakojo apie klubo atsiradimo istoriją, veiklas.

Akimirkos iš parodos “Sprendimų ratas 2017”.

Nuotraukos Jolitos Umbrasienės ir Vytauto Liako.