Mokymai, kaip motyvuotis parengtosios Utenos regiono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos (VPS) „Socialinės įtraukties ir kaimo ekonomikos skatinimas plėtojant turizmą Utenos rajone 2024-2028 m.“ įgyvendinimui

Visada sunkiau yra skaityti kitų rengtus „negyvus“, nuleistus „iš viršaus“ dokumentus. Lengviau yra skaityti istorijas prie kurių pats esi prisidėjęs. Viena iš tokių ir yra kiek ilgiau nei metus trukusi vietos plėtros strategijos „Socialinės įtraukties ir kaimo ekonomikos skatinimas plėtojant turizmą Utenos rajone 2024-2028 m.“ kūrimo, tvirtinimo ir pristatymo istorija. Bet istorijų skaitymą palikim tam laikotarpiui, kai vakarai vėl ims ilgėti. O kai dienos jau ilgyn – norisi veiksmo.

Taigi, vasario 5 d. visi, kam nesutrukdė svarbesni gyvenimo reikalai, susimobilizavome į mokymus, kuriuose kartu prisiminėme kaip mūsų strategija buvo rengta susitikimų seniūnijose ir Menų kamaroje metu, kaip buvo vykdytos apklausos, kaip tvirtinta visuotiniame vietos veiklos grupės narių susirinkime, kaip pristatinėta visose Utenos rajono seniūnijose, kaip pristatyta Utenos regiono plėtros tarybai, pristatinėta visuose keturiuose Utenos rajono savivaldybės tarybos komitetuose bei Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdyje. Mobilizuotis naujosios strategijos įgyvendinimui mums padėjo moderatorius – komandinių sprendimų priėmimo, strateginio planavimo ir regionų politikos ekspertas Ričardas Diržys. Dėkojame jam!

Taigi mokymų metu buvo peržvelgtos strategijos priemonės, sugrįžta prie strategijos rengimo metu gautų vietos projektų idėjų. Idėjų šturmo būdu generuotos naujos idėjos, jos aptartos ir išplėtotos, dirbant darbo grupėse ir aptartos bendrame mokymo dalyvių rate.

Strategija apie kurią čia rašome yra tikra – t.y. turi visas strategijoms privalomas dalis. Viena iš kurių yra biudžetas: 1 351 120 EUR. Tiek lėšų su šia Strategija Utenos regiono vietos veiklos grupė pritraukė į Utenos rajoną. Utenos rajono savivaldybės taryba įsipareigojo prie šios strategijos vietos projektų prisidėti 172 783,26 EUR.

Kviečiame kartu kurti klestintį Utenos kraštą.

Kam įdomu ir aktualu, trumpą strategijos priemonių aprašymą ir kvietimų grafiką galite rasti čia: https://www.utenosvvg.lt/vps2024-2028/

O visą vietos plėtros strategiją galite rasti čia: https://www.utenosvvg.lt/…/2023/12/2023.12.06_VPS.pdf

Už nuotraukas dėkojame Editai Rukšytei.