APIE METINĘ LIETUVOS ŽUVININKYSTĖS REGIONŲ VIETOS VEIKLOS GRUPIŲ TINKLO (LŽRVVGT) KONFERENCIJĄ KLAIPĖDOJE

Šių metų (2022m.) liepos 29-30 dienomis Klaipėdoje vyko  metinė LŽRVVGT konferencija. Šiame renginyje dalyvavo ir Utenos regiono vietos veiklos grupės delegacija.

Nuvykus į Klaipėdą susirinkusius konferencijos dalyvius pasveikino  Žemės ūkio ministerijos atstovai  ministro patarėjas Daivaras Rybakovas, o pranešimą apie naujojo finansavimo laikotarpio aktualijas padarė ministerijos atstovė Laura Stumbrienė. Visoms žuvininkystės bei  trims dvisektorėms  vietos veiklos grupėms yra svarbu laiku įgyvendinti vietos plėtros strategijas ir imtis naujų strategijų rengimo, nes naujas finansavimo laikotarpis jau čia pat.

Pranešimą apie naujienas dėl naujo  finansavimo laikotarpio strategijų rengimo padarė FAMENET atstovė Simona Utaraitė. Pirmąją dieną pristatymus apie tai, kaip sekasi įgyvendinti vietos plėtros strategijas padarė Vakarų Lietuvos  žuvininkystės vietos veiklos grupių atstovai, bei vykome pasižiūrėti jų  įgyvendinamų vietos projektų.

Konferencijos organizatoriai  pasirūpino, kad renginio  metu dalyviams liktų laiko ir susipažinti su Klaipėdos krašto tradicijomis, nes šiomis dienomis Klaipėdoje šurmuliavo  Jūros šventė. Konferencijos dalyviai turėjo progą pražygiuoti Klaipėdos  Jūros šventės iškilmingoje eisenoje pačiam Neptūnui iš paskos.

Kur jūra ten ir žvejai. O prie ko čia Utena, sakysite?

Ogi Utenos apskrityje veikia visos  trys Lietuvos dvisektorės vietos veiklos grupės, kurios įgyvendina vietos plėtros strategijas iš dviejų fondų:  ir iš Kaimo plėtros fondo ir iš Žuvininkystės fondo.   Tai Ignalinos rajono vietos veiklos grupė http://www.irvvg.lt/  ,  Zarasų Visagino vietos veiklos grupė  http://www.zarasaivvg.lt/  ir mes – Utenos regiono vietos veiklos grupė https://www.utenosvvg.lt/ .

Antrąją konferencijos dieną dvisektores strategijas įgyvendinančioms vietos veiklos grupėms buvo suteiktas laikas, pasiektų rezultatų pristatymui. Prisistatė kaimynai iš Ignalinos ir mes.

Susirinkusiems kolegoms  papasakojau apie patį Utenos rajoną, apie Utenos regiono vietos veiklos grupę bei jos įgyvendinamą strategiją, pristačiau  kokie projektai įgyvendinami  iš akvakultūros ir žuvininkystės veiklai skirto prioriteto lėšų. Kad visi norintys galėtų susipažinti su šia informacija, pridedu savo pranešimą. (Pranešimas)

Grįždami iš Klaipėdos dar aplankėme Raseinių rajono žuvininkystės  vietos veiklos grupės  http://www.raseiniuzvvg.lt/  įgyvendinamus projektus.

Esu labai dėkinga Utenos regiono vietos veiklos grupės delegacijai vykusiai į konferenciją, už komandinį darbą pristatant Utenos rajoną. Mūsų dėka daug kas jį „atrado“, nes kaip minėjo nevienas, jie net nemanė, kad Utenos rajone tiek ežerų, upių, kaimo turizmo sodybų ir, kad čia yra ką veikti ir akvakultūros  plėtotojams ir žuvininkams.

Informaciją parengė Jolita Umbrasienė

Nuotraukos: Editos Rukšytės, Ritos Kraujalienės, Jolitos Umbrasienės