Regionų lyderystės forumas 2018 | Utena

2018 m. lapkričio 30 d. Utenos regiono vietos veiklos grupės administracijos darbuotojai dalyvavo regionų lyderystės forume 2018, kuris vyko Utenoje, kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“.

Dalinamės Utenos rajono savivaldybės straipsniu ir Aiste Morkvenaite nuotraukomis:

Apie regionų politiką, proveržį ir viešąją vadybą: patraukliai, įdomiai ir aštriai

Į Uteną lapkričio 30 d. vedė visi keliai. Tais keliais tądien suvažiavo sugūžėjo daugelio savivaldybių vadovai, specialistai, žiniasklaida. Atvyko ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentė Roma Žakaitienė bei keturi kandidatai į LR Prezidentus: Aušra Maldeikienė, Gitanas Nausėda, Petras Auštrevičius ir Valentinas Mazuronis.
Utenoje, Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, lapkričio 30 d. vyko Regionų lyderystės forumas ir kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus debatai „Regionų lyderystės 2019 m. – kaip pasiekti proveržį“.
Forumo organizatoriai – Lietuvos savivaldybių asociacija ir Utenos rajono savivaldybė. Renginio tikslas – paskatinti regionų savivaldybes imtis iniciatyvos, dalintis idėjomis, profesionalų patirtimi ir žiniomis formuojant regioninę politiką.
Forume buvo apžvelgtos trys itin aktualios temos: „Viešoji vadyba – kaip efektyviai pasiekti pokytį?“, „Viešosios paslaugos nevyriausybinių organizacijų ir socialinio verslo rankose“, „Komunikacija. Ar naudingi savivaldybėms socialiniai tinklai?“
Gausiai susirinkusius forumo dalyvius pasveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas ir Roma Žakaitienė. Forumą ir debatus moderavo Aidas Puklevičius.
Vidas Danielius, VšĮ „Stebėsenos ir prognozių agentūra“ direktorius, pristatė pranešimą „Viešoji vadyba – kaip efektyviai pasiekti pokytį?“, UAB „Vadybos sprendimų centras“ direktorė Jolanta Nėjutė kalbėjo trema „Startuoti negalima laukti“. Akmenės rajono savivaldybės administracijos direktorė Aromeda Laucienė pasidalijo savivaldybės vadybine patirtimi.
Po pertraukos VšĮ ,,Versli Lietuva“ verslumo departamento direktorius Gytis Morkūnas pasidalijo mintimis apie socialinės ekonomikos potencialo išlaisvinimą, o Artūras Gimžauskas, VšĮ „Utenos Utenis“ valdybos pirmininkas, – apie „Utenį“ kaip alternatyvą futbolo dabarčiai.
Trečia forumo dalis buvo skirta komunikacijai. VšĮ „Kaunas In“ verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas, Tadas Stankevičius pristatė pranešimą „Kodėl tinklas geriau nei meškerė?“, Alytaus miesto savivaldybės komunikacijos patirtimi pasidalijo Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Modesta Tarasauskienė ir viešųjų ryšių specialistas Artūras Mažeika.
Forumo metu buvo surengtos trys panelinės diskusijos, kuriose, be minėtų pranešėjų, diskutavo ir į klausimus atsakinėjo Dovydas Kaminskas, Tauragės rajono savivaldybės mero patarėjas, Danas Arlauskas, Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius, Martinas Žaltauskas, Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius, Rimantė Kurkauskaitė, Birštono savivaldybės mero patarėja, Ovidijus Lukošius, žurnalo „IQ“ vyr. redaktorius.
Baigiantis forumui, kaip sakė moderatorius Aidas Puklevičius, vyšnia ant torto buvo kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus debatai. Kandidatai išsakė savo poziciją apie regionus, jų svarbą Lietuvos gyvenime, keturias Lietuvas, atsakė į klausytojų pateiktus klausimus. Tiesioginę debatų transliaciją buvo galima stebėti https://youtu.be/LIzqdKTJ8A8.