Žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2018“

2018.05.24 – 26 dienomis Utenos regiono vietos veiklos grupės kolektyvas dalyvavo žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „Agrobalt 2018“, kuri vyko Vilniuje.

Parodoje dalyvavę daugiau nei 200 dalyvių iš Lietuvos, Belgijos, Indijos, Ispanijos, Italijos, Kinijos, Latvijos, Lenkijos, Makedonijos, Rumunijos savo stenduose lankytojams pristatė dar neragautas ir nematytas naujienas, tarp kurių – saldainiai ir desertai, pieno produktai, žuvis ir jūros gėrybės, mėsos gaminiai, prieskoniai, padažai, gėrimai, daržovės, arbata ir daugybė kitų maisto ir gėrimų produktų, kuriuos buvo galima ragauti, degustuoti ir įsigyti visas tris parodos „Agrobalt 2018“ dienas.

Parodos lauko ekspozicijoje buvo įkurti skirtingi Lietuvos etnografiniai regionai. Čia buvo galima palyginti ir patirti kokiais gardėsiais svečius vaišina suvalkiečiai, dzūkai, aukštaičiai ir žemaičiai. Įsigyti tautinio paveldo produktų, išskirtinių, namų ūkiuose pagamintų maisto ir gėrimų produktų.

Šioje parodoje stendą viduje bei palapinę lauke turėjo ir Utenos regiono vietos veiklos grupė. Vidaus stende visas tris dienas buvo pristatoma produkcija iš Kuktikių bei Užpalių. Vaida Sausytė parodos dalyvius ir lankytojus vaišino ir prekiavo brandintais obuolių sūriais, kurių asortimentą sudaro įvairių skonių obuolių sūriai. Ūkinininkas iš Užpalių, Sigitas Sinica, pristatė savo šeimos ūkyje gaminamas sultis, tarp kurių buvo aviečių, juodujų serbentų, pomidorių ir kitų sulčių.

Lauko palapinėje visas tris parodos dienas buvo galima apžiūrėti ir įsigyti Kuktiškių moterų klubo „Kuksa“ veltos vilnos gaminių. Taip pat lauko palapinėje buvo galima įsigyti Juknelių ūkio (Kanapių namai, Duobių km., Utenos raj.) šalto spaudimo kanapių aliejus ir kiti šios pluoštinės kultūros gaminiai. Penktadienį savo gaminamas medines dėžes pristatė IĮ „Gojaus medis“ vadovas Kazimieras Graužinis, kurio įmonės gaminamos dėžės puošė ir ne vienos įmonės, dalyvavusios parodoje,  vidaus stendus. Šeštadienį taip pat prisistatė ir vyžuoniškių bendrija „Vyžuona“, kuri parodos dalyviams ir lankytojams rodė, kaip yra pinamos vyžos, gaminamos naginės.

URVVG informacija

Nuotraukos Modesto Gadliausko