KVIEČIAME Į LAIMOS AŠAKAITĖS FOTOPARODĄ „FESTIVALIO „MOZAIKA” AKIMIRKOS” BEI Į SUSITIKIMĄ SU AUTORE

Fotoparodos pristatymas ir susitikimas su autore Laima Ašakaite įvyks sausio 24 d. 17 val. Utenos regiono vietos veiklos grupės galerijoje Menų kamara (adresu: Taikos g. 6, Utena).

Fotoparodą  galite aplankyti darbo dienomis nuo 8 val. iki 17 val. Ji vyksta nuo  sausio 20 d. iki vasario 24 d.

Pasak fotoparodos autorės, Tarptautinis gatvės teatrų festivalis jau 11 metų džiugina savo ryškiais, spalvingais pasirodymais. Per tą laiką sukauptas bagažas ne tik prisiminimų, kontaktų, bet ir nuotraukų, todėl kilo natūrali mintis, kad pats laikas pasidalinti jomis, surengiant parodą. Šiais metais nerengėme Tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Mozaika”. Pertrauką tarp festivalių užpildome prisiminimais užfiksuotais nuotraukose. Apžiūrėję parodą atsakykite ar norėtumėte, kad „Mozaika” būtų tęsiama?

Apie festivalį

Tarptautinis gatvės teatro festivalis „Mozaika“  jau 11 metų  gyvuojantis Vilniaus senamiesčio teatro rengiamas festivalis. Tradiciškai „Mozaika” vyksta rudens lygiadienio metu, todėl jo tema – lygiadienis, kurią galima kūrybiškai interpretuoti pusiausvyros paieškomis tarp: juodos – baltos spalvų, tarp šviesos ir  tamsos ir kt. Savo pasirodymuose Vilniaus senamiesčio teatro rengiamame festivalyje  dažnai naudojama ugnis, kaip šviesos, gyvybės simbolis, kuris, būtent, tamsoje atsiskleidžia visu savo grožiu.

Per vienuolika metų festivalyje „Mozaika“ savo kūrybą pristatė meno kolektyvai bei aktoriai iš Olandijos, Vengrijos, Lenkijos, Prancūzijos, Italijos, Turkijos, Latvijos, Bulgarijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Estijos ir kitų šalių.  Festivalis – puiki galimybė startuoti jauniems kūrėjams įgyti patirties, pristatyti nestandartines idėjas.

Žodis mozaika – sąvoka visiems žinoma kaip  piešinys ar paveikslas, kai vaizdas kuriamas iš įvairių medžiagų, panašios formos ir tekstūros gabaliukų. Vilniaus senamiesčio teatro rengiamame  festivalyje „Mozaika“ miesto šventė kuriama iš įvairių šalių  aktorių pasirodymų, jungiant skirtingas sritis ir  naudojant inovatyvius metodus. Festivalis ne tik  skirtingi teatro sričių pasirodymai, tokie kaip lėlių teatras, ugnies teatras, akrobatika, pantomima, cirkas, tačiau ir senovinai šokiai, gatvės muzika, kuri yra neatsiejama teatro dalis, foto-video parodos, kūrybinės dirbtuvės, meistriškumo pamokos.

Jau penkerius metus tarptautinis gatvės teatro festivalis „Mozaika“ vyksta ne tik Vilniuje, bet  užsuka ir   į kitus Lietuvos miestus. Jis jau pabuvojo Zarasuose bei Visagine.

Žaviausias festivalio „Mozaika“ akimirkas galite  pamatyti Utenos regiono vietos veiklos grupės galerijoje Menų kamara (Taikos g. 6, Utena). Kviečiame užsukti 🙂

Utenos regiono vietos veiklos grupė