MOKYMAI “ATEIK IR IŠMOK parengti kiekvienam prieinamą informaciją!”

2023 m. vasario 15 d. Utenos regiono vietos veiklos grupės darbuotojai dalyvavo praktiniuose mokymuose “ATEIK IR IŠMOK” parengti kiekvienam prieinamą informaciją.

Interaktyviuose mokymuose lektoriai, savo srities ekspertai – Vilniaus universiteto lingvistės, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos ir Lietuvių gestų kalbos vertimo centro specialistai, atskleidė gerąsias Lietuvos ir užsienio praktikas apie tai, kaip tekstą paversti visiems prieinamu. Kiekvienas paskaitos dalyvis turėjo unikalią galimybę išbandyti prieinamų tekstų kūrimo, jų maketavimo ypatumus.

Tokiu būdu  tekstai – pranešimai spaudai, atsakymo formos gyventojams ar dokumentai – tampa patogesni žmonėms su klausos, regos, intelekto sutrikimais, disleksija, senjorams, migrantams, besimokantiems lietuvių kalbos ir daugybei kitų visuomenės narių. Bene svarbiausias dalykas, kurį įgyjome mokymuose – tai suvokimas, kad informacijos prieinamumo užtikrinimas – įveikiama užduotis kiekvienam, parodanti pagarbą visiems mūsų visuomenės gyventojams.