Dalyvavome seminare “Kaip skaitmeninės inovacijos keičia viešąjį sektorių?” – GovTech dirbtuvės inovatyviam Utenos miestui

2022 m. gegužės 27 d. Utenos regiono VVG administracijos darbuotoja Edita Rukšytė dalyvavo seminare “Kaip skaitmeninės inovacijos keičia viešąjį sektorių?” – GovTech dirbtuvės inovatyviam Utenos miestui.

Seminaro metu buvo akcentuojama kaip galime pagerinti miestiečių gyvenimą? Kokie sprendimai leistų tikslingiau ir efektyviau teikti paslaugas? Skaitmeninės inovacijos jau keičia viešąjį sektorių ir gali palengvinti ne tik viešojo sektoriaus darbuotojų, bet ir miesto gyventojų kasdienybę.

GoTech laboratorija kartu su programa “Kurk Lietuvai” keliauja per Lietuvos savivaldybes ir organizuoja renginius, kurių metu pristatomi išmaniųjų skaitmeninių sprendimų viešajame sektoriuje (GoTech) tendencijos ir pavyzdžiai, aptariami būdai kaip, bendradarbiaujant su su startuoliais ir inovatyviomis įmonėmis, galima spręsti institucijų iššūkius ir problemas. Ypatingas dėmesys skiriamas technologijoms piliečių įtraukimui skatinti.