Projekto „Tarptautinis kultūros kelias Baltų kelias“ mokymai

2018 m. spalio 2-4 dienomis Utenos regiono vietos veiklos grupės administracijos darbuotojai Jolita Umbrasienė, Edita Rukšytė ir Modestas Gadliauskas dalyvavo trijų dienų mokymuose, kurie organizuoti pagal projektą „Tarptautinis kultūros kelias Baltų kelias“, kurį įgyvendina Nacionalinė regionų plėtros agentūra.

Baltų kelias – tai įkvepiantis pasakojimas apie orius ir narsius protėvius. Jų laisvės troškimas, žinios ir kūrybą pripildo šiuolaikinę visuomenę amžinųjų vertybių, pasididžiavimo, kilnių jausmų ir sieki – taip pristatomas Baltų kelias.

Mokymų metu dalyviai išklausė paskaitas apie kultūros kelią ir kaip jis paveikia turizmo kultūrą, apie kultūros kelio ženklodarą, kuri skatina vietovei naudingą paslaugų, įdomybių, aplinkos ir lankytojų užimtumo vienovę. Taip pat buvo pristatyta galimybių studija apie Baltų kelią, ką kiekvienas galime iš jo pasiimti ir ką siūlo mokslininkai. Taip pat buvo kalbama apie Baltų kultūros vertybių kodavimą ir įsipareigojimus lankytojams. Mokymų metu taip pat buvo dirbama grupėse, kurios sudarinėjo galimus maršrutus į kuriuos būtų įtraukti Baltų kelio lankomi objektai, įvairios paslaugos, amatininkai, kt.

Mokymų metu paskaitas skaitė Judita Stulpinaitė (turizmo edukologė, ekspertė, straipsnių ir leidinių autorė), Birutė Salatkienė (Šiaulių „Aušros“ muziejaus Archeologijos skyriaus muziejininkė, archeologė, eksperimentinės arhceologijos klubo „Pajauta“ narė, Šiaulių universiteto docentė) bei šio projekto vadovė Akvilė Jagučanskytė.

Daugiau informacijos apie Baltų kelią galite rasti šiose svetainėse: https://nrda.lt/ ir http://baltukelias.lt/

URVVG informacija

Modesto Gadliausko nuotraukos