PROFESIONALAUS MENO PARODA „VAIZDAS, MUZIKA IR KADRAI“ MENŲ KAMAROJE

Nauja paroda Menų kamaroje.  Muzikalumas, poetinės intonacijos, tyla, garsas, erdvė, šviesa – visa tai susijungia menininkės Editos Rakauskaitės darbuose, kurie pirmąjį pavasario penktadienio vakarą  buvo pristatyti meno mylėtojams Utenoje. Tą vakarą Menų kamaroje buvo išeksponuota profesionalios   menininkės Editos Rakauskaitės  tapybos, fotografijos ir koliažo darbų paroda „Vaizdas, muzika ir kadrai“.

Noras sujungti tapybą ir muziką. Parodos pristatyme dalyvavo  autorė  bei  profesionalus gitaristas Algimantas Pauliukevičius. „Vaizdas, muzika ir kadrai“ – tai bendras Editos Rakauskaitės ir  Algimanto Pauliukevičiaus  projektas, kuriame  sujungta tapyba ir muzika.  Parodos pristatyme tapybos darbai, vaizdai per projektorių bei muzika susijungė sudarydami vieną  nedalijamą visumą. Taip sukurtos vaizdo ir garso instaliacijos metu  susirinkusieji į parodą galėjo pasinerti į  garsų ir spalvų pasaulį. Kaip sako  tapybos darbų autorė Edita Rakauskaitė  buvo noras norėjo sujungti tapybą ir muziką, todėl  buvo ieškota  originalaus sprendimo, nors mes tą darome nebe pirmi, tačiau toks pasirinkimas – įdomus.

Dėkojame visiems dalyvavusiems pirmajame pavasariniame penktadienio vakare. Parodos atidarymo metu Editos Rakauskaitės darbai virto skirtingomis kompozicijomis: naudojant projektorių kiekvienam darbui pristatyti buvo pasirinktas skirtingas apšvietimas ir  skambėjo gyvai Algimanto Pauliukevičiaus  gitara atliekami muzikiniai kūriniai. Muzikalumas, poetinės intonacijos, tyla, garsas, erdvė, šviesa palietė kiekvieno dalyvavusiojo pristatyme sielą bei širdį. Susitikimo su parodos autoriais metu buvo diskutuojama, bendraujama prie kavos puodelio. Skambėjo padėkos žodžiai parodos autoriams bei rengėjams. Buvo ragaujamas parodos proga iškeptas pyragas, degustuojamos net kelios žolininkės Aleksandros Stasytienės arbatos.

Kviečiame aplankyti parodą. Menininkės Editos Rakauskaitės darbų parodą „Vaizdas, muzika ir kadrai“ galite aplankyti darbo dienomis nuo 8 val. iki 17 val. Menų kamaroje adresu Taikos g. 6, Utena.  Paroda bus eksponuojama iki balandžio 6 d.

 Utenos regiono vvg informacija