Keliaukite, bendraukite, ragaukite

Turistinės vietovės išskirtinumas pastaraisiais dešimtmečiais tapo ypatingai svarbus, nes būtent jis formuoja šalies ar regiono įvaizdį. Kulinarinis paveldas, neabejotinai, yra vienas iš pagrindinių vietovės išskirtinumo elementų.
Norint išlaikyti konkurencingumą tarptautinėje turizmo rinkoje siekiant darnios turizmo plėtros labai svarbus ne tik ekonominis, bet ir sociokultūrinis turizmo poveikis.
Jei turisto pagrindinis kelionės tikslas – stebėti gamtos ir kultūrines apraiškas, tai jis būtinai skirs nemažai laiko susipažinimui su kiekvienos vietovės kulinariniu paveldu. Ir nesvarbu ar turistas rinksis lėtąjį, edukacinį, kultūrinį ar aktyvųjį turizmą, jis turės atgauti savo fizines ir dvasines jėgas, o tuo pačiu išbandys kiekvienos vietovės kulinariją ir žmonių vaišingumą.
Jeigu domitės Lietuvos, Latvijos, Gruzijos, Moldavijos kultūra bei papročiais, šis leidinys kaip tik Jums. Norėdami pasigaminti maisto pagal šių šalių iš kartos į kartą perduotus vietos maisto gaminimo receptus keliaukite, bendraukite, ragaukite.

Projekto partneriai:
Šiaurės vakarų Lietuvos vietos veiklos grupės
pirmininkė Loreta Rubežienė

Utenos regiono vietos veiklos grupės
pirmininkė Jolita Umbrasienė

Projektas: TURIZMO VYSTYMAS.  NUO TRADICIJŲ PRIE MODERNAUS VERSLO

KNYGĄ GALITE SKAITYTI PASPAUDĘ ČIA