Socialinio verslo forumas

2018 m. kovo 28 d. Utenos regiono vietos veiklos grupės VPS administratorė Edita Rukšytė dalyvavo socialino verslo forume, kuris vyko Vilniuje.

Kaip ir kiekvienais metais, socialinio verslo forumas ir šiemet sukvietė socialinio verslo ekspertus, akademikus ir praktikus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio aptarti pagrindines socialinio verslo tendencijas ir augimo kryptis.

2018 metais Forumo organizatoriai didžiausią dėmesį skirė viešų paslaugų perdavimui bendradarbiaujant ir įgyvendinant jas su socialiniais partneriais.

Forumo metu buvo diskutuojama keturiose grupėse:

  1. UK poveikio matavimo patirtis ir kaip ją galima pritaikyti Lietuvoje? (Diskusiją moderavo: Gareth Hart, Plymouth Social Enterprise City; Phil Tulba; Monika Juknienė, NVO Avilys)
  2. Kaip perduoti viešąsias paslaugas? Paslaugų perdavimo SSGG analizė. (Diskusiją moderavo: Živilė Baušienė, Versli Lietuva; Arūnas Survila, NVO Avilys)
  3. Socialinio poveikio matavimas – socialinių tikslų siekiančių organizacijų raktas į partnerystę su verslu ir valstybe. (Diskusiją moderavo: Jurgita Ribinskaitė-Glatzer, Reach for Change Lietuvoje vadovė, Geri Norai LT partnerė; Bistra Kubaroska, Impact Hub Vienna, Social Impact Awards; Ewa Konczal, European Venture Philanthropy Association; Zoran Puljic, Mozaik; Dovilė Petreikienė, Social Value International tinklo narė)
  4. Socialinis verslas kaip horizontalus įrankis – ko reikia, kad jis mažintų socialinę atskirtį? (Diskusiją moderavo: Eitvydas Bingelis, LR Socialinės apsaugos ir darbo viceministras; Indrė Vareikytė, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto narė)

VPS administratorė dalyvavo antrojoje diskusijų grupėje, kurios tikslas buvo įvertinti šiandienos socialinę, ekonominę, politinę ir teisinę aplinką viešųjų paslaugų perdavimui, aptarti galimas grėsmes ir priemones, kurių pagalba jos būtų valdomos ir pateikti įgyvendinimo planą.

Socialinio verslo forumas Lietuvoje pradėtas rengti 2014-aisiais. Forume kasmet dalyvauja svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, čia kasmet aptariamos pagrindinės socialinio verslo tendencijos ir augimo kryptys (Europos ir Lietuvos mastu), diskutuojama, ko trūksta efektyvios socialinės partnerystės kūrimui, efektyviam viešųjų ir socialinių paslaugų teikimui.

Daugiau informacijos: http://www.socialinisverslas.lt/forumas/

URVVG informacija, E. Rukšytės nuotraukos