DVIGUBA VILUČIŲ BENDRUOMENĖS ŠVENTĖ

Vasario 10 d., Utenos regiono vietos veiklos grupė buvo pakviestą dalyvauti Vilučių bendruomenės Vilučių bendruomenės namų 10 – mečio šventėje, kuri vyko Vilučių bendruomenės namuose.

Skambėjo muzika ir eilės. Iškilmingą šventės programą pradėjo gerai nusiteikę vilutiškiai skambindami kanklėmis bei skaitydami eiles. Šventės metu koncertavo net du muzikiniai kolektyvai: Sudeikių skyriaus vokalinis moterų ansamblis „Branda“ (vadovė A. Baltuškienė) ir Duokiškio dainos mylėtojų kolektyvas (vadovė G. Dagienė).

Pirmininkė pristatė bendruomenės nuveiktus darbus. Vilučių Bendruomenės pirmininkė Nijolė Petrusevičinė dėkojo  savojo kaimo žmonėms, valdžios atstovams kad taip gausiai susirinko į tokią visai bendruomenei svarbią šventę. Pirmininkė pristatė svarbiausius bendruomenės  nuveiktus darbus. Bendruomenė gali pasigirti aktyvia veikla, gražiais projektais, jaukiais bei originaliais renginiais ir, žinoma , savo nuoširdumu.

Sveikinimai. Šventė jubiliejinė, todėl  netruko sveikintojų. Smagu pasidžiaugti, kad bendruomenę pasveikino ir gražiu bei šiltu žodžiu paminėjo: Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Seimo narys Edmundas Pupinis, kaimyninė Kaniūkų bendruomenė,  Utenos regiono vietos veiklos grupės pirmininkė Jolita Umbrasienė ir buvęs Užpalių seniūnas Vytas Jurka.

Padėkos ir prisiminimai. Besibaigiant šventinėms iškilmėms bendruomenės nariai dėkojo pirmininkei Nijolei Petrusevičienei už ilgametį vadovavimą bendromenei, nuoširdų bendravimą ir įteikė staigmeną – naujai sukurtą Vilučių bendruomenės logotipą. Paskutinis šventės akcentas- gausus  vaišių stalas, prie kurio visi šventės dalyviai galėjo pabendrauti, prisimindami, kad Vilučių bendruomenei ši šventė yra dviguba: 15 metų, kaip veikia pati bendruomenė ir  10 metų kaip tiksi per įkurtuves 2007 metais Seimo nario Edmundo Pupinio   padovanotas laikrodis. O Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas prisiminė, kaip per įkurtuves 2007 metais visi bendruomenės nariai jo laukė  prie pastato ir primygtinai kvietė pirmą įeiti į vidų. Kai jau meras įėjo –  bendruomenės pirmininkė atkreipė visų susirinkusiųjų dėmesį, kad viskas gerai, nes  į naujus namus visada pirmas turi įeiti katinas.

Sveikinam, sveikinam, sveikinam. Sveikiname Vilutiškius šios dvigubos šventės proga, linkėdami  stiprybės, sveikatos ir užsispyrimo dirbant savanorišką, nelengvą, bet visiems reikalingą darbą.

Susipažinti su šventės akimirkomis galite žemiau pateiktame nuotraukų albume.

Utenos regiono vietos veiklos grupė

Rimgailės Garunkšnienės nuotraukos