UTENOJE LANKĖSI EKONOMINIO BENDRADARBIAVIMO IR PLĖTROS ORGANIZACIJOS EKSPERTAI

2017 m. sausio 17 d. Utenos rajono savivaldybėje lankėsi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos ekspertai. Vizito tikslas – susipažinti su Utenos rajono viešojo administravimo sistema, paslaugų kokybe, miesto infrastruktūra, įvertinti visuomenei teikiamų paslaugų kokybę. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija – 35 valstybes vienijanti tarptautinė organizacija, besivadovaujanti atstovaujamosios demokratijos ir laisvosios rinkos ekonominiais principais. 2015 m. Lietuva pakviesta pradėti derybas dėl narystės šioje organizacijoje.

Susitikimo Utenos rajono savivaldybėje metu Vidaus reikalų ministerijos Viešojo valdymo politikos departamento direktorius Paulius Skardžius pristatė delegacijos narius, numatomus EBPO plėtros etapus, pasiekimus bei iššūkius.

Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius susitikimo dalyvius supažindino su Utenos rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų struktūra, prioritetais viešojo valdymo srityje, papasakojo apie Utenoje vykdomus projektus. Į susitikimą taip pat buvo pakviesta dalyvauti Utenos regiono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Jolita Umbrasienė ir vietos plėtros strategijos administratorė Edita Rukšytė. Visi susitikimo dalyviai darbavosi trijose darbo grupėse, kuriose buvo analizuojami ekonomikos, teisinės pagalbos, etikos ir regioninės plėtros klausimai. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) delegacija vizito metu lankėsi VšĮ “Utenos ligoninė”, Utenos rajono apylinkės teisme, Utenos apylinkės prokuratūroje, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje, A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, bendravo su įstaigų vadovais, domėjosi visuomenės ir vietos valdžios bendravimo ir bendradarbiavimo aspektais, visuomenei teikiamų paslaugų kokybe.

Vizito fotografijos: https://www.facebook.com/pg/Utenos-rajono-savivaldyb%C4%97-1501424743403666/photos/?tab=album&album_id=1823627887850015

Utenos regiono vietos veiklos grupės ir Utenos rajono savivaldybės informacija